4 ok, amiért érdemes egy Virtuális Asszisztenssel együtt dolgozni - azaz törj ki a mikromenedzsment rabságából

2020.02.06
Ha érezted már úgy, hogy nyakadig ér a munka és több mint 24 óra kellene egy nap ahhoz, hogy befejezzél mindent, akkor nem vagy egyedül. Sok vállalkozó érez így és jó oka vannak, hogy sokan a munka delegálása mellett döntenek.

Természetesen érthető, hogy amikor elindítottad a vállalkozást, úgy gondoltad, mindenre képes leszel egyedül és Te magad fogsz mindent elvégezni. Aztán egyre többször érsz haza későn, a gyerekek már alszanak, nem látod őket napokig. A hétvégékből is sok idő megy el arra, hogy még a keddi e-mailekre válaszolsz...

Másfelől látod a többi sikeres üzletembert, akiknek jól halad a vállalkozása és rengeteg a szabadidejük is. Hogyan csinálják? Mi a titkuk? Megsúgom.

Virtuális asszisztenst alkalmaznak, akiknek kiadják az adminisztrációs feladatokat, a social média marketinget és még sok minden mást...

Miért alkalmazz virtuális asszisztens?

  1. Levesszük a terhet a válladról!
  2. Számtalan feladatot látunk el!
  3. Időmilliomossá teszünk!
  4. Költséghatékonyak és eredményesek vagyunk!


Részletezzük ezt egy kicsit:

  1. Levesszük a terhet a válladról!

Azt már megállapítottuk, hogy milyen jó dololg ez a virtuális asszisztencia, de mik legyenek a feladatok, amiket kidelegálsz. Készíts egy listát, arról, hogy milyen rutinfeladatokat csinálsz, mi az amivel rengeteg időd megy el és mik azok, amiket rá mernél bízni másra. 

Szoktam ajánlani potenciális ügyfeleimnek, hogy a Toggl időmérőt használva, feladatokra bontva 1 hétig mérjék a napjaikat. Így kiderül, hogy mire mennyi idő ment el és képet kapnak arról, miket is csinálnak egy nap. Ha ezek megvannak, tulajdonképpen meg is van a virtuális asszisztens elsődleges feladatköre.

Ahogy ezeket kiszervezted, kitörhetsz a mikromenedzsment rabságából

2. Számtalan feladatot látunk el!

Mi VA-k képzett szakemberek vagyunk és alkalmasak számos feladat ellátására. Általános feladatok, amiket majdnem minden virtuális asszisztens elvállal a következők:

  • Általános adminisztráció
  • Naptár menedzsment
  • Social Média tartalom kezelés
  • Digitális marketing és az ahhoz tartozó piackutatás
  • Rendszerezés, munkafolyamatok kialakítása

Természetesen sokan szakosodnak valamilyen speciális szolgáltatás nyújtására is, mint például a HR, webfejlesztés, szakfordítások stb..

3.  Időmilliomossá teszünk!

Régóta vágysz már egy kis nyaralásra ugye? Vagy csak egy teljes munkamentes hétvégére? Mi virtuális asszisztensek nemcsak azért vagyunk jók, mert helyetted elvégzünk bizonyos feladatokat, hanem mert ezzel időt szabadítunk fel Neked hosszú távon.

Értem ezalatt, hogyha már kialakult egy jól működő rendszer a vállalkozáson belül és elmész nyaralni, a VA akkoris tud válaszolni az e-mailjeidre, fogadhatja a telefonhívásaidat, posztolhat a Facebook oldaladra.

A munkától való időnkénti elszakadás nagyon fontos ahhoz, hogy feltöltődjünk és új perspektívát kapjunk arról, hogy hogyan tovább. Ebben IS segítünk. 

4. Költséghatékonyság és eredményesség

Ha megkérdezel más sikeres üzletembereket arról, hogy miért delegálnak ki munkát virtuális asszisztenseknek, akkor az első, amit említeni fognak az, hogy jobban megéri egy VA, mint egy állandó alkalmazott

Mivel távolról (remote), saját eszközeinket és infrastruktúránkat használva dolgozunk, nem kell költeni eszközökre, irodahelyiségre, telefonszámlára és a többi, és a többi. Ezenkívül óradíjban dolgozunk, tehát Te nem fizetsz az ebédszünetért, a traccspartikért az alkalmazottak között, kávészünetekért. Felmerülhet benned a kérdés, hogy akkor a miért éri meg Nekünk? Azért, mert egyszerre több ügyféllel dolgozunk.

Munkánk eredményes és bizonyított, hogy sokkal produktívabbak vagyunk mint az irodai alkalmazotti társaink, hiszen az otthoni környezetben kevesebb a zavaró tényező. Plusz motiváló eszköz számunkra, hogy órabérben dolgozunk, így minél több a munka, annál nagyobb a bevétel. Valamint véleményem szerint és valószínű ezt mint vállalkozó gondolom, nincs annál nagyobb sikerélmény, mint amikor egy ügyfél elégedett és újabb megbízást ad.

Összefoglalva, ha ki se látsz a munkából és a munka-magánélet egyensúlya felborult, érdemes elgondolkodni azon, hogy kiszervezd a rutinfeladatokat egy virtuális asszisztensnek. Nemcsak időt, de pénzt is megspórolsz vele valamint lesz egy lojális és hatékony üzleti partnered is. Hidd el a  virtuális asszisztencia a személyi asszisztencia jövője. Szóval: 

Ha magadra ismertél üzenj nekem!